STEM Games ove godine u vitualnom izdanju

STEM Games 2021.
FOTO: STEM GAMES

Prošle se godine nije uspjelo održati zbog pandemije - no ove ipak hoće! STEM Games, međunarodno natjecanje studenata STEM područja održat će se u virtualnom izdanju, na što upućuje i sam naziv ove godine, STEM Games Safe Mode. Ove godine, ideja vodilja jest 'Dare to adapt', tj. usudite se prilagoditi! Studenti će se natjecati od 6. do 8.svibnja, a prijave traju do 25.travnja. Sve dodatne informacije o prijavama i samom natjecanju možete saznati na web stranici Gamesa i društvenim mrežama.

Studenti će biti podijeljeni u interdisciplinarne timove od četiri do pet članova i odmjeriti snage u rješavanju zadataka iz sva četiri STEM područja: prirodoslovlje (Science), tehnologija (Technology), inženjerstvo (Engineering) i matematika (Mathematics). U kreiranju timova, preporučuje se spajanje članova različitih fakulteta i područja u jedan tim, a omogućene su i individualne prijave sudionika kojima će organizatori pomoć oformiti tim.

Prvi Gamesi održani su 2018.godine, a godišnje se okupljalo gotovo 2000 europskih studenata koji su se natjecali u znanju i sportu.