EDUmake

EDUmake

Dobrodošli u EDUbox!

Za vas smo zajedno s partnerima iz Belgije i Nizozemske u sklopu projekta EDUmake pripremili četiri posebne radionice o temama za koje mladi pokazuju sve već interes. Radionice su primarno namijenjene učenicima srednjih škola i studentima, ali vidjet ćete kako ih je lako prilagoditi i za mlađe uzraste.
Uz jedinstveni multimedijalni inovativni alat EDUbox na posve novi način proširite svoje znanje o društvenim mrežama, kulturi, politici i uvjeravanju odnosno propagandi.
Odaberite jedan od četiri navedena EDUboxa i istražite posve nove sadržaje i pristupe ovim važnim temama, ovisno o vašim interesima. Ako ste učitelj, profesor, knjižničar ili stručni suradnik slobodno se koristite materijalima u nastavi te prilagodite svojem planu i programu odnosno ishodima iz kurikula. EDUbox je idealan i za međupredmetne teme. No, prije nego što odaberete svoju omiljeni EDUbox evo i par napomena:

  • EDUbox se sastoji od PDF verzije u koju su integrirani multimedijalni sadržaji kojima možete pristupiti uz QR kod.
  • Video materijali proizvedeni su u Belgiji, Nizozemskoj i Hrvatskoj te su prilagođeni korištenju u našim školama i drugim odgojno-obrazovnim institucijama.
  • Prosječna dužina je oko tri školska sata, ali svaki se EDUbox može prilagoditi i na kraće vrijeme, budući da sami možete odabrati koje sve aktivnosti želite prolaziti, ovisno o tome koliko vremena imate.
  • U svakoj ćete verziji pronaći brojne primjere, multimedijalne zapise te kvizove.
  • Prije nego što krenete u radionicu u školi dobro je da pregledate sve primjere i procijenite koji vam najviše odgovara.
  • Slobodno se povežite i s drugim suradnicima u školama, npr. s informatičarima ili profesorima Politike i gospodarstva i zajedno osmislite provođenje radionica.
  • Uz sve navedene primjere slobodno uključite i vaše nove lokalne primjere s kojima će se učenici lakše poistovjetiti.  
  • Ostavite dovoljno vremena za raspravu u razredu budući da nam iskustva iz radionica pokazuju kako je to dragocjeno vrijeme za učenike.
  • Svi video zapisi su prilagođeni hrvatskom jeziku i možete ih i pojedinačno pronaći na YouTube kanalu Televizije student: https://www.youtube.com/playlist?list=PLicLf7JRBeLNem6xLWueg37lEet-ULS3U 
  • Svakako nam javite vaša iskustva😊

Ako ste spremni, krenimo! Odaberite jedan od pripremljenih EDUboxova i otkrijmo posve novi pristup kulturi, društvenim mrežama, politici i uvjeravanju.


KULTURA
DRUŠTVENE MREŽE
POLITIKA
UVJERAVANJE – PROPAGANDA

EDUboxovi su nastali u sklopu projekta EDUmake koji od 10/2022 do 09/2024 u sklopu programa Kreativna Europa provode kao koordinator VRT te kao partneri, Stichting NTR (NTR), iz Nizozemske, Interuniversitair Micro-Electronica Centrum (IMEC/Mediawijs) i Media & Learning Association (MLA) iz Belgije, te Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. 

 

EU funded

Projekt EduMake financiran je sredstvima iz Europske unije prema ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava: CREA-CROSS-2021-INNOVLAB-Project 101059958.

Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.