Prvi virtualni STEM Gamesi su uspješno održani

Ovogodišnje izdanje STEM Gamesa nosi naziv Safe Mode budući da se u cijelosti održalo online te su natjecatelji mogli sudjelovati iz sigurnosti vlastitih domova. Međunarodno natjecanje studenata STEM područja održalo se online od 6. do 8. svibnja. 

Sudionici STEM Gamesa

Više od 100 studenata sudionika iz Hrvatske i šire testiralo je svoju domišljatost i kreativnost rješavajući zadatke iz STEM područja vezane za trenutnu situaciju s pandemijom. Tako su, primjerice konstruirali filogenetsko stablo, otklanjali kvarove na robotima koji barataju uzorcima za testiranje na covid- 19, bavili se kreditinim rizicima u razdoblju pandemije te istražili posljedice pandemije na okoliš. 

Konačnih 5 najboljih timova s najviše osvojenih bodova su redom: Carpediem, MATHOS, ChupapiMunanos, 150-300 i UniriDoTokija! 

Neki od fakulteta s kojih dolaze sudionici su PMF, FER I FSB u Zagrebu, PMF u Splitu, FERIT i MATHOS u Osijeku, Odjel za Biotehnologiju, Odjel za Fiziku i Odjel za Informatiku Sveučilište u Rijeci kao i studenti s Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu te TH Rosenheim. 

Ipak, poanta Gamesa je i u druženju i dobroj zabavi! Organizacijski tim STEM Gamesa poručuje: "Svi ste pozvani biti dio Gamesa i iduće godine!" 

FOTO: Matej Kožić