Objavljeni rezultati stipendija Sveučilišta u Zagrebu

Novac
FOTO: PIXABAY

Sveučilište u Zagrebu objavilo je konačnu rang listu Natječaja za dodjelu stipendija za tekuću akademsku godinu. Senat je na jučerašnjoj sjednici odobrio ukupno 544 stipendije studentima svih razina sveučilišnih studija. Ukupni iznos stipendije za svaku kategoriju je 10.000 kuna.

Natječaj je ove godine obuhvatio pet kategorija zbog uvođenja posebne kategorije za studente stradale u potresima. Na temelju odluke Senata dodijeljeno je 366 stipendija A kategorije koja obuhvaća izvrsnost; 28 stipendija B kategorije koja obuhvaća studente STEM programa; pet stipendija C kategorije za uspješne studente sportaše; 101 stipendija D kategorije za studente slabijeg socioekonomskog statusa, te 44 stipendije u E kategoriji, namijenjenoj studentima stradalima u potresu.

Prema podacima Sveučilišta u Zagrebu ukupno je bilo 934 kandidata. Pravo na stipendiju nemaju studenti koji već primaju neku drugu stipendiju, osim studenata koji su se prijavili u E kategoriji. Natječaj se ove godine proveo online putem elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.