Prijavi se na Stipendiju za sigurnost novinara i novinarki!

Internews je 2021. godine pokrenuo Stipendiju za sigurnost novinara i novinarki. Ovaj program okuplja suradnike i suradnice iz zemalja srednje i jugoistočne Europe kako bi poboljšali njihove vještine na području digitalne sigurnosti i pomogli im u jačanju sigurnosti lokalnih novinarskih zajednica kroz ciljane angažmane.

Od ove godine program je proširen na tri nove zemlje: Albaniju, Bugarsku i Hrvatsku!

S obzirom na to da je Gong Internewsov partner u Hrvatskoj, odgovoran je za aktivnosti koje se implementiraju u Hrvatskoj.

Ako vas zanima digitalna sigurnost, novinar ste ili ste radili u nekom mediju, ovo je prilika da proširite svoja znanja.

Tijekom Stipendije, koja traje više od godinu dana, Gong nudi mentorstvo, podršku te materijale za obuku za ukupno 12 stipendista.

Neki od ciljeva Stipendije su pokriti teme osnovne i napredne digitalne sigurnosti, rizike s kojima se regionalne medijske kuće mogu suočiti i slično. Također, sudionici mogu biti pozvani na tri regionalne radionice jednu za mapiranje sigurnosnih potreba novinarki iz regije, jednu o konceptima digitalne sigurnosti i jednu o sigurnosnim potrebama marginaliziranih zajednica. Nakon tih radionica, dobit ćete stipendiju za organiziranje treninga o digitalnoj sigurnosti i sesija za dijeljenje znanja u vašoj regiji.

Ako ste zainteresirani, više informacija o načinu prijave možete pronaći na stranicama Gonga.