Međunarodni studenti pridružili se CroID radionici

Studenti novinarstva iz Albanije, Srbije i Slovenije pridružili su se studentima Fakulteta političkih znanosti u drugom tjednu CroID: The News and Me radionice. U četverodnevnoj radionici međunarodni studenti poslušat će predavanja o lažnim vijestima, društvenim medijima, vizualnom pričanju priča, ali će sudjelovati i u praktičnim vježbama mobilnog novinarstva. Tijekom praktičnih vježbi studenti će osmisliti i snimiti novinarske priče pomoću pametnih telefona.

Ovaj program vodit će Renata Šimić, certificirana stručnjakinja za mobilno novinarstvo, s iskustvom u multimedijskom izvještavanju i korištenju mobilnih telefona u izradi novinarskog sadržaja.

Studenti su, kako kažu, stekli teorijska znanja, ali mogućnost stjecanja praktičnog znanja koje na svojim fakultetima nemaju. Kako Fakultet političkih znanosti ima tri medija, međunarodni studenti posjetili su redakcije Globala, Radio Studenta te Televizije Student. Fakultetski mediji svidjeli su im se jer je kroz njih moguće steći praktično iskustvo.

Na prvom danu radionice studenti su slušali predavanje profesora Jacoba Nelsona  o povezanosti medija i publike, načinima kako spoznati što publika želi čuti te taktikama kako stvoriti privlačan medijski sadržaj.