9. - 12. dan: Slatke muke u montaži

Drugi tjedan radionice krenuo je burno. Toliko burno i radno da kasnim s dnevnikom jer se trebalo u potpunosti posvetiti prilozima i montaži. Prof. Bill Silcock sa studentima je razrađivao priloge na engleskom jeziku, a prof. Tena Perišin pomagala je studentima s hrvatskom verzijom. Svaki dan bio je isti, od jutra do mraka, odnosno do kad nam dragi Anđelko s porte nije ljubazno rekao kako se fakultet zatvara. Dotad smo ostajali vrijedno raditi. Bilo je panike, suza, živciranja, sreće, ljutnje i puno puno smijeha.

Ipak, bez patetičnosti, nešto posebno donijela je ova radionica, a to je osjećaj zajedništva i ono najbitnije – spremnost pomoći. Nikome nije bilo teško, ma koliko smo umorni bili, pomoći svom kolegi ako je negdje zapeo ili, ne daj Bože, doživio živčani slom. Ono što je bitno napomenuti je da smo svi imali svoje priloge, svoje priče, i da možda nismo ni bili dovoljno upućeni u “tuđe”, ali bili smo kao mala obitelj – kad jednome popusti koncentracija i umor prevlada, evo upravo dolazi netko drugi tko se barem malo odmorio i bez okolišanja preuzima zadatak dok njegov kolega uzima nekoliko minuta predaha. Nije bilo sebičnosti  i natjecanja tko će biti brži, bolji i savršeniji. E to je bilo lijepo vidjeti.

 

Osim slatkih muka u montaži, naši voditelji snimali su najave u Laubi. Kako je prof. Silcock napomenuo, treba čestitati Mislavu, Lauri, Antoniju i Ani jer su se najave mijenjale i na sam dan snimanja, tako da su voditelji imali malo vremena da zapamte sav tekst. Bravo njima jer odlično su odradili svoj zadatak. Isto tako, ne smijemo zaboraviti i drugi dio ekipe iz Laube –  Mateja koji je osim uloge redatelja i snimao, Ivanu koja je preuzela producentsku palicu i Janka koji je pomagao Mateju da se sve realizira. Donosimo djelić atmosfere iz Laube.

A za kraj – glavna mudrost drugog tjedna radionice - Saveaj. Svakih nekoliko koraka - save. Ctrl + S. Spasit ćeš si ono dosad napravljeno, nećeš problijediti i doživjeti srčani kad se program zblesira i odjednom nestane sve što si radio zadnjih pola sata i eto, sačuvat ćeš živce. 

I tako je završio posljednji tjedan radionice.