Televizija Student osvojila pet nagrada na međunarodnom festivalu "On The Record" u Nišu

Na međunarodnom festivalu kratkih radijskih i televizijskih formi studenata novinarstva "On The Record" održanom u Nišu, 29. i 30. svibnja, Televizija Student osvojila je čak pet nagrada.

 

Najbolji u kratkoj televizijskoj formi

Sve tri nagrade u kategoriji televizijskih priča do pet minuta osvojili su novinari Televizije Student. Prvu su nagradu osvojili Marko Kralj i Brankica Ledinski s prilogom o visokoobrazovanim Ukrajincima u Hrvatskoj i njihovom traženju posla u struci. Dio je to posebnog "CroID" magazina napravljenog u suradnji Televizije Student i profesora Billa Stilcocka sa Sveučilišta u Arizoni i profesora Staceyja Woefela s Missouri School of Journalism.

Drugo je mjesto otišlo Nini Batinić, Lauri Hajdin i Brankici Ledinski za priču o kaznionici u Lepoglavi i održivom rehabilitacijskom sustavu, dok je priča "Nema granica", o djevojčici sa sindromom Down, zaslužila treće mjesto i još jednu nagradu Brankici Ledinski i Marku Kralju.

 

Prvaci istraživačkog novinarstva

Novinari Televizije Student, Matija Matković i Jure Šebalj osvojili su prvo mjesto u kategoriji istraživačkog radijskog i televizijskog novinarstva do dvadeset minuta, sa svojom dokumentarnom reportažom "Daleko od doma" koja opisuje proces dolaska stranih radnika u Hrvatsku te iz prve ruke doznaje njihove svakodnevne probleme.

Drugo je mjesto također otišlo u ruke studenata Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, i to novinarkama studentskih novina Global, za priču "Psihijatrijska bolnica: djeca spavaju na madracima, osoblje pljuska i viče, a ministarstvo ignorira apele".

Treće mjesto zaslužile su Anđela Bučić i Nina Čepo s Televizije Student za dokumentarac o JUSPJasenovac i KPD Stara Gradiška.

 

O nagradama je odlučivao tročlani žiri koji su činili Tahir Žustra, Marina Stojadinović i dr. Jasmina Mironski.