Povratak u školu u Novom Vinodolskom

Za razliku od maturanata i studenata koji još uvijek vrijedno polažu ispite, školarci sada odmaraju. Školska godina, koju su obilježili štrajk i nov način održavanja nastave, je gotova. Prelazak u virtualnu učionicu bio je velika promjena za učenike, učitelje, i roditelje. Razredi i holovi u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića zjapili su prazni, dok su učitelji i učenici nastavu obavljali online putem. Učiteljica Marina Levar i njezin 4. a razred otvorili su nam vrata svojeg pravog i online razreda.

„U ovo vrijeme korone nedostaje nam najviše od svega dječji pogled, osmijeh, pitanja upućena direktno. Nedostaje nam, meni, njihov smijeh, njihove ideje, šale, druženja. Navikli smo se zato jer to tako mora bit. Moramo zajednički očuvati zdravlje, kako njihovo tako i njihovih i naših najbližih.“ rekla nam je Marina.

Prenositi znanje online putem bio je potpuno novi i težak zadatak za učitelje. No situacija ih je natjerala da savladaju prepreku i svojim učenicima olakšaju rad u izolaciji. Učenici su jedva dočekali povratak u školu.

“Meni je bilo dosadno. Stalno smo morali biti u kući. Stalno smo morali nešto raditi za školu a i falili su mi prijatelji.” rekao je Vito, učenik 4.a razreda.

Što nosi jesen i nova školska godina, to nitko ne zna. Zna se samo da su učitelji i učenici u Oš Ivana Mažuranića dorasli svakom zadatku.

Shariff share buttons