Raseljene sudbine: TV magazin o životu raseljenih Ukrajinaca u Hrvatskoj

Na dan 24. veljače 2022. godine, Ruska Federacija je pokrenula je vojnu invaziju na Ukrajinu.  Bio je to najveći napad na europsko tlo još od Drugog svjetskog rata. U Hrvatsku je izbjeglo više od 20 tisuća ukrajinskih izbjeglica. Priče o životu raseljenih Ukrajinaca u Hrvatskoj prenijeli su studenti novinarstva i ekipa Televizije Student u televizijskom magazinu Raseljene sudbine.

To je rezultat radionice i projekta "Quality Journalism and Ukrainian Crisis" koji je uz potporu Veleposlanstva SAD realiziran na Fakultetu političkih znanosti. Radionicu su vodili američki medijski profesionalci dr. Stacey Woelfel (Missouri School of Journalism) i dr. Bill Silcock (Walter Cronkite School of Journalism and Communications), uz domaće mentore Tenu Perišin i Kristiana Došena.

Osim magazina, u okviru projekta proizvedena su i tri dokumentarca i nekoliko reportaža. Ovdje se može pogledati skraćena verzija magazina priređena za emitiranje na HRT-u. Originalna verzija televizijskog magazina pod nazivom CRO ID: Displaced Destinies je na engleskom jeziku i može se pogledati na LINKU.