Nagrade i priznanja

Od pokretanja Televizije Student do danas, emisije, dokumentarni filmovi i prilozi studenata osvojili su na desetke nagrada te primili brojna priznanja, što je potvrda kontinuiranog kvalitetnog rada s talentiranim mladim studentima.

Na BEA Festival of Media Arts (2020.) – prestižnom američkom festivalu, osvojili smo prvu nagradu u kategoriji studentskih obrazovnih TV emisija za magazin na engleskom jeziku "CroID".

Serijal dokumentarnih televizijskih magazina pod skupnim nazivom Cro ID također je višestruko nagrađivan. Prvi magazin realiziran je prije ulaska Hrvatske u EU. Svaki magazin sastoji se od 5 priloga i tematski je uokviren. Nakon uspjeha prve emisije, nastavili smo s proizvodnjom emisije pod nazivom CroID: The Journey Continues, koju je prepoznao i HRT-ov kanal za Hrvate u svijetu Voice of Croatia te objavio gotovo sve priloge i tekstove vezane uz taj projekt.

Tako smo se, na primjer, 2018. bavili odlaskom mladih iz Hrvatske,  dok se 2019. CroID magazin bavio današnjim novinarstvom, lažnim vijestima i stereotipima u izvještavanju.

Dokumentarni film Televizije Student „Nepodobni“ osvojio je prvu nagradu na međunarodnom festivalu On the record (Novi Sad) u kategoriji televizijskih formi. Na istom festivalu 2019. godine, drugu nagradu osvojio je dokumentarni film „Žalit će tko ovo prespava“, također rad naših studenata.

Na Reviji studentskog filma 2019., nagrađena su čak tri dokumentarna filma studenata Fakulteta političkih znanosti: “Hiraeth”, priča o mladom paru koji je ostao bez doma, Ivane Abramović i Mislava Pislaka osvojio je nagradu za najbolji studentski film. Nagradu publike za najbolji studentski film dobio je “Izvan dosega”, autorica Ane Brenčić, Mije Mikulić i Petre Vuke.

Dokumentarni film Petite Ballerine“ (2015.) je priča o baletu ispričana kroz tri generacije baletnih umjetnika. Od kada je nastao film bio je pozvan na 11 festivala diljem svijeta i osvojio nagradu na Reviji studentskog filma u Zagrebu! Osim toga, film je prikazan na festivalima u Australiji, saveznoj državi New York, Kini i drugim državama, te je ušao u natjecateljski program  EAST SILVER na 19. Festivalu dokumentarnog filma u Jihlavi u Češkoj, te na festivalima „Kratki na brzinu“ i na „Student cuts festival“ koji se održavao u Zagrebu. Također je emitiran na HRT-u.  

„Mijenjamo realnost“ (2015.) autorice Marije Žužak i Anje Stanko pedesetminutni je dokumentarac o studentima s invaliditetom, emitiran u sklopu programa HRT te nagrađen rektorovom nagradom. 

„Nikome nisu zla učinili“ (2014.) autora Renate Šimić i Ivana Granića dokumentarac je o žrtvama talijanskih koncentracijskih logora u Drugom svjetskom ratu prikazan više puta na HRT-u, a ekipa je s filmom gostovala u Italiji i Albaniji, te je održano niz javnih projekcija u gradu Zagrebu. 

„Marš živih“ – mini dokumentarac o posjetu studenata logoru Auschwitz čiji su dijelovi emitirani u emisiji Hrvatska uživo na HRT-u uz razgovor s autorima. Dokumentarac je dobio nagradu publike na festivalu studentskih novinarskih radova  „On the record“ u Novom Sadu (2014.).