Mladi i znanost: Frizbijada 2024.

Institut Ruđer Bošković u suradnji s Institutom za fiziku organizira novo izdanje "Frizbijade" - jedinstvene znanstveno-popularne manifestacije. Svečano otvaranje održat će se u petak 7. lipnja s početkom u 9:30 sati u dvorani 1. krila Insituta za fiziku na Biljeničkoj cesti 46 u Zagrebu.

Glavni cilj manifestacije je povezati najbolje elemente iz znanstveno popularnih aktivnosti IRB-a i IF-a koje su intenzivno razvijali zadnjih desetljeća. Frizbijada motivira učenike, studente i širu javnost da nastave razvijati svoje vještine u području STEM-a. 

U sklopu svečanog otvaranja održat će se okrugli stol na temu ''Mladi i popularizacija znanosti: benefiti, iskustva i mogućnosti", na kojem će sudjelovati Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Daška Domjan, u ime Zaklade Znanje na djelu, Zvonimir Mlinarić, mag. pharm., doktorand na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te Petra Ivatović i Filip Valjak, studenti na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Osim toga, u sklopu otvaranja predstavit će se učenici koji su pobijedili na Međunarodnom likovnom natječaju Iserlohn-Essen-Zagreb 2024. godine te će se izložiti njihovi radovi.