JOURLAB predstavlja rezultate istraživanja: Što publika misli o sadržaju koji čita, gleda, sluša i klika?

Istraživački novinarski laboratorij Fakulteta političkih znanosti (JOURLAB) poziva vas na javno predstavljanje rezultata anketnog istraživanja percepcije javnosti o medijima i medijskom sadržaju. Što publika misli o sadržaju koji čita, gleda, sluša i klika saznajte danas, 16. lipnja u 11:00 sati na Fakultetu političkih. znanosti.

O PROJEKTU

Ima li publika povjerenja u medije i u novinare? Kako su novinari percipirani u odnosu na druge profesije? Ovisi li povjerenje u medije o dobi, zašto dio publike namjerno izbjegava informativne sadržaje, ali i što publika točno želi? Smatra li publika da su bili kvalitetno informirani u vrijeme COVID-19 krize te što misle o radu Nacionalnog stožera civilne zaštite i o mjerama?

Odgovore na ova pitanja donosi istraživački tim s Fakulteta političkih znanosti koji stoji iza projekta "ISTRAŽIVAČKI NOVINARSKI LABORATORIJ: VJERODOSTOJNOST MEDIJA KROZ KULTURU EKSPERIMENTA I INOVACIJE U REDAKCIJAMA". U sklopu projekta skraćenog naziva JOURLAB kojeg financira Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ) provedeno je anketno istraživanje na reprezentativnom uzorku u prosincu 2020. godine.

Podsjetimo, JOURLAB je novinarski laboratorij u Hrvatskoj, a projekt je pokrenut prošle godine s ciljem istraživanja medijskog sadržaja te percepcije publike, ali i proizvodnje i testiranja novih novinarskih formi  i informativnih oblika po uzoru na primjere dobre prakse na vrhunskim sveučilištima u SAD-u i Europi.

RASPORED:

  • 11:00 Pozdravni govor dekana Fakulteta političkih znanosti i člana projektnog tima izv. prof. dr. sc. Andrije Henjaka
  • 11:05 Prezentacija rezultata: voditeljica projekta prof. dr. sc. Tena Perišin, izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj te doktorandi Petra KovačevićStela Lechpammer i Dejan Oblak
  • 11:45 Rasprava i pitanja

Upoznajte JOURLAB - Istraživački novinarski laboratorij