Besplatna online radionica: Izazovi korištenja umjetne inteligencije

Kako razvijati i najbolje iskoristiti umjetnu inteligenciju u različitim područjima života i rada? Odgovor na to pitanje saznajte na besplatnoj online radionici Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj koja će se održati u srijedu 2. lipnja od 10:00 do 13:00. Sudionici edukacije dobit će potvrdu Algebre i Europskog parlamenta. 

Kako sudjelovati na radionici? 

Korak 1: Zainteresirani za edukaciju moraju se registirati na platformi zajednoza.eu kako bi odbili jedinstvenu poveznicu za registraciju novih korisnika. 

Korak 2: Koristeći svoju jedinstvenu poveznicu, do 1. lipnja na platformi zajednoza.eu potrebno je registrirati što više korisnika. Deset najuspješnijih osvaja edukaciju Izazovi umjetne inteligencije.

Nakon ove radionice, u suradnji s Visokim učilištem Algebra Ured će organizirati još dvije edukacije za najaktivnije korisnike platforme zajednoza.eu: Blockchain kao faktor stabilnosti u digitalnom svijetu te Moj digitalni otisak. 

Što je "Zajedno za eu"?

Zajednoza.eu je komunikacijska kampanja koju je pokrenuo Europski parlament kako bi potaknuo građane država članica Europske unije na neposrednu razmjenu mišljenja o temama važnim za Europu. Online platforma dostupna je na 24 službena jezika Unije, a registracijom građani mogu izraziti svoje mišljenje o određenoj temi, ali i saznati kako se uključiti u aktivnosti koje diljem Europske unije organiziraju Uredi europskog parlamenta i njihovi partneri.  

Umjetna inteligencija i politika EU

Umjetna inteligencija smatra se ključnom za digitalnu transformaciju društva i postala je prioritet jednog od najvažnijih novih programa EU-a, Digitalne Europe. Digitalizacija ima ključnu ulogu u svim politikama EU-a, a digitalna rješenja pružaju važne mogućnosti i ključna su za oporavak Europe i njezin konkurentni položaj u globalnom gospodarstvu. U planu EU-a za gospodarski oporavak od država članica se zahtijeva da namijene najmanje 20 % sredstava iz Mehanizma za oporavak i otpornost za digitalnu tranziciju. U okviru programa ulaganja kao što je Obzor Europa koji je usmjeren na istraživanje i inovacije te Instrument za povezivanje Europe - usmjeren  na infrastrukturu - znatni se iznosi također dodjeljuju za digitalni napredak.