AKTIVNI STUDENTI - KORISNI GRAĐANI - PRAVEDNO DRUŠTVO

“Aktivni studenti – korisni građani – pravedno društvo” naziv je projekta Društveno korisnog učenja čija se završna konferencija održala na Fakultetu političkih znanosti. Prikazane su i analizirane aktivnosti koje su se kroz tri kolegija provodile na Fakultetu političkih znanosti, ali i na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

“Društveno korisno učenje prilika je da pokažemo studentima da sa znanjima usvojenim na kolegijima mogu biti konkurentni na tržištu rada, ali i pridonositi široj zajednici”, rekao je profesor Berto Šalaj, jedan od sudionika završne konferencije. Fokus je bio na prezentaciji korisnih strana i mogućnosti modela DKU-a. a raspravljalo se i o mogućnostima koje se mogu pokrenuti i u drugim visokoobrazovnim ustanovama, prenosi Global.

Osim profesora Šalaja, panelisti konferencije koja se održala 25. veljače u organizaciji udruge GONG bili su i profesorica Anka Kekez Koštro s Fakulteta političkih znanosti, Ivana Rogulj iz Društva za oblikovanje održivog razvoja kao i ostali predstavnici udruga civilnog društva te studenti koji su sudjelovali u programu DKU-a.

Kratak prilog o završnoj konferenciji možete pogledati u nastavku.

Novinarka: Mirela Hamzić
Snimatelj: Dado Finzir

https://vimeo.com/393958493