ZAVRŠETAK “DISRUPT THE NEWS” RADIONICE

array(3) { [0]=> int(2734) [1]=> int(62) [2]=> int(6) }

Televizija Student je zadnji tjedan nastave prije zimskih praznika proslavila završetkom još jedne radionice.

Dvotjednu radionicu “Disrupt the News” vodile su profesorice Debora Wenger i Iveta Imre s University of Mississippi, u suradnji s prof. dr.sc Tenom Perišin, i naravno uz podršku ekipe Televizije Student te Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. Radionica nije okupila samo studente novinarstva s Fakulteta političkih znanosti, već i studente, nastavnike, ali i već zaposlene i profesionalne novinare iz država iz regije – Slovenije, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije.

S lijeva na desno: Dvije studentice iz Slovenije, profesorice Iveta Imre i Debora Wenger, te prof. dr. sc. Tena Perišin.

Glavne teme radionice o kojima su polaznici izvještavali su uvjeti rada u Hrvatskoj, odlazak mladih, kretanja radne snage unutar regije,  te zapošljavanja stranaca. A kako je cilj projekta – inovativni pristup u multimedijskom i tv pripovijedanju, u svom izvještavanju pokušali su se odmaknuti od tradicionalnog, eksperimentirajući s novim formama koristeći  prednosti digitalne tehnologije.

Explainer video jedna je vrsta inovacije u izvještavanju.
“Newsy” pristup izvještavanju

Finalni proizvod dvotjedne radionice je emisija CROATIA WORKS te web portal Zagreb News Lab na kojem možete pronaći sav sadržaj proizveden tijekom radionice, kao i informacije i voditeljima i sudionicima.

CROATIA WORKS finalna emisija

Završnoj projekciji prisustvovali su studenti i profesori s Fakulteta političkih znanosti, dekan Fakulteta, ali i Američki veleposlanik Robert Kohorst, koji je u svom govoru spomenuo izuzetno dobru suradnju s Fakultetom političkih znanosti, a posebice tradiciju novinarskih radionica.

Američki veleposlanik Robert Kohorst i dekan Fakulteta političkih znanosti Zoran Kurelić

Posjetite web stranicu https://zagrebnewslab.eu/ gdje možete pronaći još sadržaja s dvotjedne radionice.©2019 Televizija Student