ZAJEDNO PROTIV KORONAVIRUSA!

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(2740) [2]=> int(2249) }

Ured UNICEF-a za Hrvatsku pokrenuo je kampanju pod sloganom „Zajedno protiv koronavirusa“. Ovim projektom želi se apelirati građane na podršku zdravstvenim djelatnicima, obrazovanju kao i za zaštitu djece i obitelji tijekom pandemije koronavirusa. Snimljen je i humanitarni spot u trajanju od 20 sekundi kako bi podsjetili svih da smo u ovim teškim vremenima, prije svega, zajednica.

Humanitarnom kampanjom UNICEF želi osigurati najpotrebniju profesionalnu zaštitnu i medicinsku opremu, respiratore za spašavanje života teško ugroženih osoba, dezinficijense i higijenske potrepštine za pomoć najugroženijim skupinama djece te podršku u održavanju zdravstvene zaštite, obrazovanja i uslugama socijalne skrbi. Uz nabavu opreme, UNICEF će pokrenuti i programske aktivnosti kojima će se podržati održavanje škole na daljinu te prilagodba djece s poteškoćama, za djecu bez pristupa internetu i druge ranjive skupine. Nastojat će se pružiti i potrebna socijalna zaštita kao i osigurati psihosocijalna pomoć najranjivijoj djeci i obiteljima. Bit će osigurane i provjerene informacije i stručne smjernice kako bi se pomoglo u sprječavanju širenja koronavirusa.

Sve navedeno ne bi bilo moguće bez podrške partnera i donatora, stoga UNICEF poziva partnere, medije, tvrtke i građane da se nesebično uključe u ovu dobrotvornu kampanju. Pomoću donacija osigurat će se zaštitna oprema (odijela, maske, rukavice i ostalo) za zdravstvene djelatnike, respiratori i medicinska oprema, dezinficijensi i higijenske potrepštine, nastavak obrazovanja, s naglaskom na djecu bez pristupa internetu te psihosocijalna pomoć za najugroženije obitelji i njihovu djecu.

Pomoći možete na sljedeće načine: putem web stranice Zajedno protiv koronavirusa, ili uplatom na UNICEF-ov račun ( HR1723600001501092524, poziv na broj 2063-989). UNICEF je već pokrenuo nabavu prvog dijela zaštitne i medicinske opreme, a dostavljene su čak 4 tone te iste opreme u Hrvatsku.

Izvor: UNICEF Hrvatska
Izvor: UNICEF Hrvatska

„Koronavirus utječe na svakog od nas. Na svaku obitelj, svakog roditelja i svako dijete. UNICEF neumorno i predano radi kako bi osigurao najbolju moguću skrb za djecu i obitelji u Hrvatskoj, posebno za one najranjivije i najugroženije. Sada, više nego ikada prije, računamo na zajedničku solidarnost, velikodušnost i spremnost da podržite našu misiju. Ono što poduzmemo danas, imat će izniman utjecaj na našu budućnost.“, poručila je Regina Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Budimo zahvalni na onome što imamo u ovom teškom i čudnovatom razdoblju, ali isto tako budimo solidarni, budimo  zajednica i pomozimo onima kojima je to najviše potrebno.©2019 Televizija Student