ZAGREPČANI VOŽNJU TRAMVAJEM ZAMIJENILI BICIKLOM

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(6) }

Mnogi su u trenutačnoj situaciji nakon pandemije i potresa odlučili potražiti nove oblike prijevoza. Vožnju tramvajem tako su zamijenili pedaliranje i vožnja na dva kotača, a bicikl je među Zagrepčanima postao popularno prijevozno sredstvo.

Vožnju biciklom prakticiraju i dostavljači hrane, a među njima i Ante, kojemu je manjak tramvaja u centru Zagreba olakšao kretanje i omogućio brže dostavljanje. Međutim, odrone s oštećenih zgrada i dalje smatra potencijalnom prijetnjom, stoga je nošenje kacige na biciklu i više nego poželjno.

Vladimir Halgota iz Sindikata biciklista kaže da je prazan grad tijekom pandemije koronavirusa biciklistima donio novo iskustvo.

„Čini nam se jako pozitivnim što smo vidjeli jako puno djece, jako puno mladih, a zapravo i starijih, svih dobi ovih dana koji su iskusili grad na biciklu, koji su iskusili koliko je brz način kretanja kad nije bilo toliko prijetnji automobila, kad su ulice bile slobodnije“, ističe Halgota.

Zbog brojnih oštećenih zgrada i radova na pojedinim objektima, kretanje u centru grada i dalje predstavlja opasnost za sve bicikliste i pješake, a više o trenutnoj situaciji u centru glavnog grada pogledajte u prilogu!

Videonovinar: Damijan Jevtović


©2019 Televizija Student