ZAGREBAČKIM ULICAMA: RAZGOVARALI SMO S GRAĐANIMA I GRAĐEVINCIMA

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(2594) }

Nakon pandemije koronavirusa i potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu, u centru glavnog grada može se čuti jedino buka strojeva koji rade na obnovi oštećenih zgrada. Prazni su dječji parkovi, Zrinjevac i Tkalčićeva ulica, a pojedine ulice zatvorene su za promet, stoga su vozači prisiljeni potražiti alternativne puteve. Također, još neko vrijeme neće biti ni grupnih molitvi u Zagrebačkoj katedrali.

Šetajući zagrebačkim ulicama, kolega Mislav Pislak sreo je nekoliko zanimljivih sugovornika koji su mu priznali da su se nakon potresa morali suočiti s ozbiljnim psihološkim i materijalnim posljedicama. Stan gospođe Ide prepun je pukotina, dok gospođa Duška smatra da građani ne bi jedini trebali snositi troškove obnove.

„Građani dosta plaćaju, prema tome za te stvari grad treba imati novaca, apsolutno, pogotovo za ljude koji možda nemaju toliko sredstava“, priznaje Duška.

Sugovornice Ida i Duška

Više o procesu sanacije zgrada objasnio je majstor Danijel, dok je njegov kolega, majstor Miljenko rekao nešto više o neugodnim situacijama koje doživljavaju radnici kada dođu na mjesto obnove.

„Kad mi dođemo u zgrade, recite da budu obzirniji prema nama koji smo došli napraviti posao“, ističe Miljenko.

Sanacija zgrada u centru Zagreba

Zagrepčane je posebno nasmijalo pitanje u kojem se spominje trenutni gradonačelnik: jesu li im bitnije fontane ili pomoć pri obnovi zgrada? Nema dvojbe oko toga da je važnije osigurati obnovu svih vrijednih građevina, a pritom je važno da građani pokažu svu svoju snagu i strpljenje.©2019 Televizija Student