“ZAGREBAČKI EKVINOCIJ”: FILM PRODUCIRAN S GOTOVO NIKAKVIM BUDŽETOM OD DANAS U KINIMA

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(2249) }

Zagrebački Ekvinocij film je o alternativnom noćnom životu mladih u Hrvatskoj, a napraviljen je od strane mladih za mlade.

Sa samo 9000 kuna, redatelj Svebor Mihael Jelić i ostatak ekipe kojemu je snimanje filma bilo potpuno novo, napravili su film koji je proglašen 4. najboljim filmom u Hrvatskoj od strane Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Skupili 78 učenika za snimanje scene

Za snimanje scene rekreiranja koncerta benda High5 u Tvornici kulture bilo je potrebno stotinjak dobrovoljaca, no kako su im na prvu došle samo dvije djevojke (koje su u međuvremenu odustale jer su predugo čekale), ekipa je statiste odlučila pronaći ispred zagrebačke Klasične gimnazije, prenosi Srednja.hr. Tako su “skupili” 78 učenika koji su im došli pomoći snimiti scenu, a na kraju su im podijelili CEFGI (kreativni kolektiv koji je producirao film) ispričnice.

Osim prikazivanja na najpoznatijim hrvatskim filmskim festivalima, kao kruna njegovog uspjeha doseg je do Cinestara i nezavisnih kina u cijeloj Hrvatskoj, a možete ga pogledati već danas!©2019 Televizija Student