VIŠAK VREMENA U IZOLACIJI: STEKNITE NOVU VJEŠTINU ILI POBOLJŠAJTE STARU

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(6) }

Goruće pitanje s kojim se suočavamo za vrijeme trajanja izolacije jest što učiniti s viškom vremena. Cijeli svijet se prilagodio trenutačnoj situaciji te mogućnosti imamo napretek. Nude nam se besplatni online tečajevi, besplatno gledanje filmova i serija, a čak su nam i kazališta omogućila gledanje predstava na internetu. Ovo nam je, također, prilika da se više posvetimo našim hobijima i interesima i poboljšamo svoje znanje u, naprimjer, obradi fotografija ili pečenju slastica.

Jelena je u svom prilogu ugostila vlasnicu kozmetičkog salona kojoj je dala priliku da nastavi raditi ono što najviše voli, šminkati. Smatrala je da će joj to biti dobra vježba dok se saloni ponovno ne otvore te da će ujedno i zabaviti njezine klijentice.

„Nadam se da ćete i vi inspiraciju kod kuće pronaći u šminkanju ili možda u nekim drugim aktivnostima i zanimacijama:“

Matea se pak odlučila okušati u, za nju, posve novoj aktivnosti – crtanju. S obzirom na to da nije tako vješta u crtanju u pomoć je pozvala svoju prijateljicu Petru s Akademije likovnih umjetnosti. Za crtanje je koristila različite tehnike, od olovke do vodenih boja. Okušala se u crtanju portreta, arhitekture i cvijeća te je pritom otkrila svoj skriveni potencijal.

„Uvijek možete crtati. Možda 5 dana nije dovoljno za postati Picasso, ali tko zna koliko će ova karantena potrajati. Zapravo, ni Picasso nije slikao realistično tako da samo pustite mašti na volju.“©2019 Televizija Student