VIDEO: IZA KULISA NAŠEG NAGRAĐENOG MAGAZINA “CROATIA WORKS”

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(6) }

Nagrađeni multimedijski magazin #CroatiaWorks nastao je u prosincu tijekom dvotjedne radionice „Disrupt the News“ čiji je fokus bio na inovativnim načinima televizijskog izvještavanja. Radionicu su vodile profesorice Debora Wenger i Iveta Imre sa Sveučilišta u Mississippiju, u suradnji s prof. dr. sc. Tenom Perišin te uz podršku ekipe Televizije Student. Osim studenata novinarstva Fakulteta političkih znanosti, na radionici su sudjelovali studenti i novinari iz Slovenije, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije.

Polaznici radionice učili su snimati dronom, a nakon toga i kamerom od 360 stupnjeva. Glavni izazov i pitanje s kojim se suočavaju svi novinari, a na koje su polaznici radionice pokušali dati odgovor bilo je: kako iskoristiti nove tehnologije za stvaranje dobrih novinarskih priča. Profesorica Debora Wenger ističe da su vijesti važan dio održavanja demokracije, stoga je novinarska dužnost osigurati da one dođu do što većeg broja ljudi.

„Radionica „Disrupt the News“ kaže pogledajmo što radimo i pokušajmo utvrditi nove načine za privlačenje publike, posebice mladih“, ističe Debora.

Studentima je na radionici bila zadana okvirna tema: mogućnosti zapošljavanja, odlazak naših i dolazak stranih radnika. Važne novinarske teme trebale su se prikazati uz korištenje svih dostupnih digitalnih alata, a informacije vizualizirati uz korištenje animacija i grafika. Studenti su tako naučili kako publici približiti različite statističke podatke i brojeve prikazujući ih na vizualno atraktivan način. Unatoč dinamičnom rasporedu, vremena za pauzu i uživanje uvijek je bilo, a neki studenti su se po prvi puta okušali i u ulozi voditelja. Rezultat dvotjednog rada prikazan je na završnoj projekciji, a kako je cijeli proces izgledao pogledajte u prilogu!©2019 Televizija Student