UPOZNAJTE MLADOG ILUSTRATORA NIKOLU GRBAVCA

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(6) }

Nikola za sebe kaže da je umjetnik u procesu. Uvijek je u potrazi za novim idejama. Radio je na brojnim projektima. Njegov posljednji projekt bio je poseban izazov. Marijana Burcar napisala je priče poput ‘Crvenkapice izviđačice’ i ‘Modni mačak u čizmama’, a ilustrirao upravo on. Kroz ilustraciju starih bajki sa suvremenim zaokretom, djeci pruža jedan novi pogled na tradicionalne priče.

Izrađivao je radove za natječaj, ilustracije za glazbeni album, a neki su njegovi radovi zaživjeli i na majicama. Iako uglavnom radi digitalne ilustracije, kaže da ništa ne može zamijeniti osjećaj ručnog stvaranja. Tako se okrenuo i izrađivanju skulptura. Radi na skulpturi Pixeli koja ilustrira budućnost u 2068.

Nove su teme za njega izazov i pružaju mu sasvim nov pogled na umjetnost. Istražuje polja umjetne inteligencije i stvara radove koji prikazuju budućnost iz njegove perspektive.

Ističe kako je u umjetničkom razvoju važno biti kritičan prema sebi i kaže da smo sami sebi najveći suputnici. Savjetuje da u sve što radimo unesemo dašak sebe jer su takvi radovi uvijek najvrjedniji.©2019 Televizija Student