Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske organizira Virtualni kongres o genetici

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) već tradicionalno organizira Virtualni kongres (skraćeno VirCo). Ovogodišnje izdanje VirCo-a plod je suradnje s kolegama iz Portugalske udruge studenata farmacije (APEF) te će se održati 20. i 21. svibnja.

Tema ovogodišnjeg Kongresa je Understanding genetics-the key to a healthier GENEration, a odabrana je s ciljem da se kroz 11 zanimljivih predavanja pokaže da istraživanja i nova otkrića u području genetike mogu unaprijediti razne aspekte zdravstvenog sustava. Program se sastoji od pet sekcija po dva predavanja: Patogeneza, Dijagnostika, Farmakogenomika, Nutrigenomika te Genska terapija i plenarnog predavanja.

Iz Udruge navode da su ponosni što VirCo okuplja relevantne stručnjake u području medicinske genetike iz čak četiri države, a to su Hrvatska, Portugal, Slovenija i Grčka. Ciljana publika Kongresa su studenti farmacije i medicinske biokemije te srodnih područja iz cijele Europe, a sudjelovanje je besplatno. Na kraju svakog dana Virtualnog kongres predviđen je socijalni program na kojem će sudionici imati priliku družiti se s kolegama iz drugih država te tako steći nova poznanstva i spoznaje, te se pritom zabaviti.