TREĆI ROĐENDAN S-PAS UDRUGE ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(6) }

O nesretnim sudbinama, najčešće nečijih kućnih ljubimaca, brinu udruge za zaštitu životinja. Jedna od njih je i udruga S-PAS, koja je proslavila svoj 3. rođendan.

Udruga se bavi spašavanjuem, socijalizacijom i udomljavanjem napuštenih, traumatiziranih i neželjenih životinja te se drže dogovora koji su sklopili čovjek i pas, a koji traje već stoljećima. Trenutno se u njihovoj skrbi nalazi četrdesetak pasa, 5 mačaka i 5 zamoraca.

Ideja o osnivanju ove udruge desila se neplanirano. Kako kaže predsjednica udruge Gloria Malin, ljubav prema životinjama, a posebno prema psima rodila se s njom. Gloria već godinama svoj život u potpunosti posvećuje napuštenim životinjama. Osim što je osvojila časnu nagradu Ponos Hrvatske, čime je proglašena heroinom 2016. godine, Gloria posebnu pažnju posvećuje upravo onim životinjama kojima je potrebna posebna skrb. Jedna od njih je i Hope, kujica koja je u Glorijine ruke stigla gotovo nepokretna.

Svaka od njuškica o kojima Gloria skrbi zaslužuje ljubav i pažnju. No, ono što čovjek može dati psu nije mjerljivo s ljubavlju i odanosti koju pas gaji prema svojem čovjeku.©2019 Televizija Student