Stacey Woelfel Workshop

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(1) }

Od 10. pa do 21. prosinca, studenti novinarstva imaju priliku raditi s profesorom Staceyem Woelfelom. Studenti će u suradnji s profesorom u timovima raditi na svom vlastitom dokumentarnom filmu. Dokumentarni film kao televizijska forma razlikuje se od reportaže ili izvještaja. U dokumentarnom filmu, snimatelj i “novinar” dokumentiraju stvarnost, bez njihove osobne intervencije.

Tijekom prvog tjedna, studenti su radili vježbe poput one take snimanja. Cilj ove vježbe je u jedan kadar (odnosno u jednom pokušaju) snimiti neku situaciju, ponovno, bez intervencije. Potom su krenuli raspravljati o mogućim temama koje bi bile ne samo zanimljive, već i moguće za snimiti i montirati u ovako kratkom roku.

Vikend je za polaznike radionice bio natrpan. Dio timova je išao u Bosnu u Veliku Kladušu, dio u Ribnik kod Karlovca, a u ponedjeljak su neki još išli i do Gline. Timovi su trenutno u fazi pregledavanja materijala i rough cut montaže, te će njihovi filmovi do petka biti gotovi.©2019 Televizija Student