SLUŽBENA STRANICA ZA INFORMACIJE O KORONAVIRUSU

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(2740) [2]=> int(2249) }

U utorak je od strane Vlade RH pokrenuta službena stranica koronavirus.hr. Na novoj platformi hrvatska Vlada objavljivat će sve relevantne podatke o širenju korona virusa u Hrvatskoj i svijetu. Na stranici se neprestano ažuriraju  podaci o broju zaraženih te  njihovoj prostornoj raspoređenosti po županijama RH. Pri vrhu stranice podaci su grupirani u sljedeće rubrike: Što moram znati, Najnovije, Vladine mjere, Zadnje ažurirano, Županije, Činjenice o koronavirusu te Važni brojevi.

U Hrvatskoj su danas zabilježena 102 slučaja zaraze koronavirusom, prenosi koronavirus.hr. Tijekom noći je potvrđeno da je osoba preminula u Istri u srijedu imala koronavirus. Kada je riječ o brojevima, objavljeni su i najnoviji statistički podaci.

Obavljeno je više od 1264 testiranja, a više od 12.519 osoba je u samoizolaciji. Ukupno je oboljelo 9 zdravstvenih radnika. Prati se 760 kontakata, 79 osoba je u karanteni te 18 vozača

Epidemiološka situacija u Hrvatskoj naspram susjednih zemalja je relativno dobra. U Italiji je u posljednja 24 sata zabilježeno čak 5000 novih zaraženih osoba. Danas su u 0:01 sati na snagu su stupile mjere koje će vrijediti 30 dana, a kojima je zatvoren čitav niz objekata i uvelike ograničena mogućnost širenja virusa u populaciji. Zatvaraju se sve djelatnosti koje nisu od vitalne važnosti za život, a one uslužne djelatnosti koje jesu ostaju otvorene i normalno opskrbljene. Sve trgovine koje će raditi će morati poštivati mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvoa HZJZ će izdati preporuke za prijevoz koje će vrijediti na nacionalnoj razini.  Nove mjere imaju za cilj osigurati što manje socijalnih kontakata, u svrhu što manje mogućnosti širenja epidemije.

Vlada RH podsjeća građane na potrebe pridržavanja osobne higijene te socijalnog distanciranja na udaljenosti od dva (2) metra na zatvorenom, a jedan (1) metar na otvorenom prostoru.

Za više savjeta, informacija o prevenciji i pravila kojih se potrebno pridržavati za zaštitu od koronavirusa posjetite stranicu koronavirus.hr.©2019 Televizija Student