SLAVLJE SE NASTAVLJA: FAKULTET POLITIČKIH ZNANOSTI NAPUNIO 57 GODINA

array(4) { [0]=> int(8) [1]=> int(62) [2]=> int(6) [3]=> int(2249) }

Prvi fakultet političkih znanosti na ovom području danas slavi 57 godina postojanja. Utemeljen je 1962. godine kao visoko učilište u okviru Sveučilišta u Zagrebu, a iste godine započinje nastava na studiju politologije. 1971. godine utemeljen je i studij novinarstva. Danas se mnogi stručnjaci iz oba područja mogu pohvaliti da su svoju diplomu stekli upravo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Danas se Fakultet može pohvaliti raznim udrugama i klubovima. Među njima su Klub studenata Fakulteta političkih znanosti, Studentski zbor, Diplomatski klub, Debatni klub, Udruga studenata političkih znanosti Hrvatske i Sportsko drušvo NoviPOL. Fakultet je ujedno izdavač šest časopisa, među kojima su poznati Medijske studije, Mali Levijatan i Politička misao.

Uz to, na Fakultetu političkih znanosti postoje i tri studentska medija – novine Global, Radio Student i Televizija Student gdje studenti novinarstva i politologije mogu steći potrebna praktična znanja za napredak u struci. Ako vas zanima što još Fakultet nudi svojim studentima i kakva je atmosfera na Fakultetu, pogledajte najnoviji promo spot koji je pripremila Televizija Student.©2019 Televizija Student