SLASTICE IZ IZOLACIJE: BRZE ČOKOKUGLICE

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(2594) }

Vrijeme u karanteni mnogi su odlučili iskoristiti za usavršavanje kulinarskih vještina i isprobavanje novih recepata. Priprema slastica jedna je od takvih aktivnosti, a Tara Dorotić s nama je podijelila recept za čokoladne kuglice. Za njihovu pripremu potrebno je svega pet sastojaka. Pritom nema pečenja, stoga je njihova priprema brza i jednostavna.

Foto: Screenshot

Od sastojaka je potrebno 200 grama mljevenih keksa, 300 grama čokolade za kuhanje, 150 mililitara biljnog mlijeka, jedna vrećica vanilin šećera i 200 grama margarina. Kekse je potrebno samljeti, a potom preliti toplim mlijekom u koje smo prethodno dodali vanilin šećer. Smjesu je zatim potrebno dobro izmiješati i po želji dodati malo soli. Sljedeći korak je dodavanje izmiksanog margarina i otopljene čokolade za kuhanje. Kuglice se oblikuju nakon što se smjesa dobro ohladila u hladnjaku.

Foto: Screenshot

Posljednji korak je valjanje kuglica u posip po želji. Tara se odlučila za mljevene kekse, šarene mrvice, lješnjak i kokos, a za prave ljubitelje čokolade tu je i kakao. Postupak je jednostavan, svaku je kuglicu potrebno uvaljati u pripremljeni posip.

„Uz ovakvu poslasticu lako je ostati doma, čuvajte se i dobar tek“, poručuje Tara.©2019 Televizija Student