RAZGOVARALI SMO SA STANARKAMA DOMA O ISKUSTVU PRESELJENJA NAKON POTRESA

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(6) }

Nakon potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb i okolicu, studenti doma Cvjetno naselje bili su primorani iseliti. U njihove sobe uselile su osobe koje su zbog potresa ostale bez krova nad glavom. Studentice Luciana i Anđela s nama su podijelile svoja iskustva povezana sa selidbom.

Luciana je stanarka 12. paviljona studentskog doma Stjepan Radić u koji su useljeni studenti doma Cvjetno naselje. U trenutku potresa i procesa selidbe nije se nalazila u domu. Informaciju o iseljenju saznala je preko društvenih mreža, a nakon nekoliko dana i to da su u njezinu sobu uselile druge studentice. S obzirom na to da nije očekivala da će netko useliti u njezinu sobu, u njoj je ostavila vrijedne stvari.

S druge strane, Anđela ima nešto drugačije iskustvo. Ona je stanarka doma Cvjetno naselje koja se u trenutku potresa nalazila u svojoj sobi. Obavijest o iseljenju također je saznala putem Facebooka, a ubrzo nakon toga preselila se u studentski dom Stjepan Radić. Iako smatra da je Studentski Centar mogao napraviti bolji posao kaže da za njih ima razumijevanja.

„Što se tiče SC-a, oni su to mogli napraviti puno, puno bolje i svih nas manje ugroziti, ali ja mislim da su se stvarno potrudili i da je jednostavno takva situacija bila da oni nisu mogli ni drugačije reagirati“, smatra Anđela.

Studentice Luciana i Anđela

Međutim, Luciana ima drugačiji pogled na cijelu situaciju i podržava bojkot studenata koji smatraju da bi Studentski Centar trebao preuzeti odgovornost za sve propuste tijekom selidbe.

„Drago mi je da su se studenti usuglasili i da zajedno dokažemo SC-u da jednostavno ne može provoditi svoju samovolju“, ističe Luciana.

Polemike između studenata i Studentskog Centra još uvijek traju, a više o svemu pogledajte u prilogu!©2019 Televizija Student