PSIHODRAMA – NAPREDNA RADIONICA KINOKLUBA ZAGREB

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(2739) }

Psihodrama je napredna radionica Kinokluba Zagreb pod vodstvom Jasne Jasne Žmak. Svaki kreativni proces, aktivira cijeli niz psiholoških mehanizama koji se upliću u svaki korak stvaranja, ponekad ga obogaćujući, ponekad kočeći. Od glasa unutarnjeg kritičara do kreativne blokade, od nedostatka inspiracije do pritisaka očekivanja, od radosti suradničkih procesa do njegovih prepreka, kreativno stvaranje podrazumijeva susret sa određenih aspektima naše osobnosti s kojima se ponekad, zbog njihove “neuhvatljivosti”, teško hvatamo ukoštac.

Ovaj radionički ciklus bavit će se upravo tim aspektima naše kreativnosti i to uz pomoć psihodramskih tehnika. Psihodrama je edukativni i terapijski pravac koji se bazira na ideji da su naši identiteti kompleksne i dinamične formacije satkane od niza uloga koje igramo u različitim životnim situacijama i koje u nama međusobno komuniciraju, ponekad tako da se međusobno nadopunjuju, ponekad tako da se svađaju. U psihodrami se pomoću akcijskih metoda  istražuju različiti aspekti naših odnosa sa samima sobom i sa svijetom oko nas i to tako da se – stavljaju na scenu.

Za prijavu je potrebno poslati:
– kratko pismo motivacije
– kratki CV

* Maksimalan broj polaznika je šest.
* Sudjelovati mogu svi članovi Kinokluba i autori koji se bave nekim oblikom kreativnog rada: pisanjem, snimanjem, montažom, režijom…
*Za sudjelovanje nije potrebno nikakvo prethodno predznanje, samo spremnost na rad.
*Radionica je besplatna.

Ciklus radionice Psiho, drama sastoji se od ukupno šest modula koji će se održavati jednom tjedno, u sljedećim terminima:

16.ožujak 2020. 19-21h
23.ožujak 2020. 19-21h
30.ožujak 2020. 19-21h
6.travanj 2020. 19-21h

O voditeljici
Jasna Jasna Žmak radi kao dramaturginja, scenaristica i spisateljica na filmu i u kazalištu. Vodila je brojne spisateljske i scenarističke radionice, između ostalog i u Kino klubu Zagreb. Od 2012. predaje na odsjeku odsjeku dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Trenutno se nalazi u edukaciji za psihodramsku praktičarku pri zagrebačkom Centru za psihodramu.

Za više informacija obratite se na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386 423 (Dražen).

Zainteresirani polaznici mogu se prijaviti do 13.ožujka 2020., na radionice@kkz.hr©2019 Televizija Student