PRESTATI PUŠITI:TEŠKO, ALI NIJE NEMOGUĆE

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(6) }

S popuštanjem mjera, otvorili su se ugostiteljski objekti, a studentska populacija jedva je dočekala popiti kavu u svom najdražem kafiću i – zapaliti.

Iako svjesna svih rizika koje pušenje nosi, od raka pluća i jezika do žutih noktiju i lošeg zadaha, Niklu to ne sprječava da i dalje puši. Iva, koja je također pušačica, smatra da ju čak ni poskupljenje duhanskih proizvoda neće natjerati da prestane pušiti. S Ivom i Niklom slaže se gotovo 500 anketiranih studenata, od kojih je svega njih 50 odgovorilo da razmišljaju o prestanku pušenja.

Prestanak pušenja nije nimalo lak proces i zahtijeva veliku snagu volje. Bivša pušačica Helena savjetuje vježbanje, povećani unos voća i povrća te vode.

Ako razmišljate o prestanku pušenja, 31. svibanj kao Svjetski dan nepušenja, idealna je prilika da krenete s odvikavanjem.

„Potrebno je razumjeti one koji koriste duhanske proizvode. Naime, sadrže nikotin koji potiče na navikavanje. Samim time, skidanje s cigareta, odnosno prestanak pušenja, je izrazito težak.“©2019 Televizija Student