PREDSEZONA U DRVENIKU: JOŠ UVIJEK NEMA GOSTIJU

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(6) }

Pandemija koronavirusa snažno je utjecala na turizam priobalnih mjesta duž jadranske obale, pa tako i na turističku sezonu u Drveniku. Lipanj prolazi, ali gostiju još uvijek nema. Privatni iznajmljivači su u strahu, a među njima i Slavica Antunović koja od ovogodišnje turističke sezone ne očekuje puno.

„Ja mislim da turizma uopće neće biti, ako ga uopće bude, bit će ga jako malo, ljudi se boje dolaziti na more, iznajmljivači ne vole primati, neki, pogotovo stariji kao ja jer su oni rizična skupina“, ističe Slavica.

Međutim, nisu samo privatni iznajmljivači ugroženi. Opasnost od gubitka sezonskog posla prijeti i lokalnom stanovništvu koje radi u hotelima. Jadran Mušan, menadžer Hotela Quercus ističe da je predsezona potpuno propala, a jedino što preostaje je pokušati smanjiti nastalu štetu. Otvorenje hotela planirano je krajem lipnja.

„Bitno je i zbog svih drugih objekata da hoteli otvore jer hoteli su pokretač svega, znači niti kafići niti restorani bez hotelskih gostiju neće baš tako dobro poslovati“, ističe Mušan.

Bez obzira na trenutnu situaciju, Drvenik nastavlja s pripremama za sezonu te ističe da općina tijekom pandemije nije imala nijednog oboljelog. Direktor Turističke zajednice Drvenik, Duje Lozina, nada se da će turisti ipak početi pristizati, prvenstveno zbog toga što je Drvenik destinacija za obiteljski odmor.

Iako je predsezona u Drveniku očekivano podbacila, ostaje nada da će u srpnju i kolovozu situacija ipak biti nešto bolja. Više o svemu pogledajte u prilogu!

Videonovinar: Emilio Marinović


©2019 Televizija Student