POVRATAK U OSNOVNE ŠKOLE: “JOŠ JE UVIJEK PRERANO”

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(6) }

Treći val popuštanja epidemioloških mjera uključivao je i otvaranje osnovnih škola za sve učenike od prvog do četvrtog razreda. Jedna od njih je i Ivona, učenica trećeg razreda koja je vijest o otvaranju škola jedva dočekala. Pritom ističe da su joj najviše nedostajali prijatelji, tjelesni, učiteljica i nešto više od ostalog, simpatija.

Učenica Ivona

Ipak, otvaranjem škola u klupe se nisu vratili svi učenici, nego samo oni čiji su roditelji odlučili pustiti svoju djecu u školu. Ivonin otac Loris smatra da je za povratak u školu još uvijek prerano.

„Najviše me brine što je to mali razred i što su to djeca, neće se pridržavati svih mjera kojih bi se trebali pridržavati“, smatra Loris.

Ostanak kod kuće preporuka je i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji preporučuje da sva djeca, koju ima tko čuvati, ostanu doma. Ivona će tako na povratak u školu morati pričekati, a kod kuće je čuva starija sestra. Uz online nastavu učenici usvajaju dovoljno znanja, smatra to Loris, a osim zadaće i predavanja, učiteljice se trude osmisliti i kreativne zadatke. Više o tome saznajte u prilogu!©2019 Televizija Student