POVRATAK STUDENATA U ZAGREB

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(6) }

Ublažavanjem mjera zaštite nakon pandemije koronavirusa, život se sredinom svibnja počeo vraćati u normalu. Otvorili su se kafići i škole, studenti počeli vraćati  u Zagreb.  Antonela, studentica novinarstva iz Buzeta, vratila se zbog ispita i stručne prakse. Za razliku od Antonele koja se u Zagreb vratila na duži period, student ekonomije Luka se iz Krapine u svoju sobu u studentskom domu Stjepan Radić vratio tek na nekoliko dana. Oboje tvrde da su im život u izolaciji i online studiranje teško pali. Zbog toga su jedva dočekali da se barem nakratko maknu od kuće i vrate svojoj studentskoj rutini.

“Ja se nisam uopće dobro snašao s ovom situacijom, puno mi je ugodnije dolazit na faks, pričati i komunicirati sa ljudima uživo. Jako su mi nedostajali fizički odnosi sa prijateljima iako smo se čuli preko video poziva ili google meeta ili tako nečeg. Svejedno nije to to i bilo je nekih faza baš teških koji su graničili s nekom kvazi depresijom samo zbog tog nekakvog manjka socijalnog dodira” rekao je Luka.

Antonela se veselila povratku u glavni grad, ali je ubrzo primijetila da boravak doma ima neke svoje prednosti.

“Više nema da me dočeka spreman i kuhan ručak. Ovdje moram sve sama ili odem u menzu. Moram obavljati sve kućanske poslove, moram počistit za sobom i, ne znam, opeglat si robu, stavljat prat robu, sušit robu. A kad gledaš na cijeli dan, to ti oduzme dosta vremena” dodala je.

Vrijeme provedeno u izolaciji i online studiranju ne može zamijeniti ubrzani gradskim ritam života i sve mogućnosti koje Zagreb pruža studentima, slažu se u tome Antonela i Luka.©2019 Televizija Student