POP UP ZAGREB BY CENTAR TOLERANCIJE – 150. ROĐENDAN ZRINJEVCA

POD MEDIJSKIM POKROVITELJSTVOM TELEVIZIJE STUDENT

Povodom 150. obljetnice otvaranja parka Zrinjevac, u srijedu 14. lipnja održat će se POP UP Zagreb by Centar tolerancije u partnerstvu s Muzejom Grada Zagreba. Park je svečano otvoren 14. lipnja 1873. godine, na mjestu gdje se do tada održavao stočni sajam. 

U središtu zbivanja bit će izložba starih fotografija ljudi i lokacija kroz povijest pod nazivom „Zrinjevac, tak' imam te rad!“. Fotografije su ustupili dr. sc. Snješka Knežević, arhiva Muzeja grada Zagreba te Ministarstvo kulture i medija RH. Posebni elementi izložbe bit će doprinos Židova kulturnoj baštini i urbanističkom razvoju Zagreba. 

Adolf Holzer, istaknuti Židov, poklonio je Zrinjevcu Meteorološki stup koji se smjestio na sjevernoj strani parka. Nacrt je izradio Herman Bolle, a izrađen je od istarskog mramora. I dan danas, tko god prođe Zrinjevcem, barem na trenutak zastane da provjeri temperaturu i vlagu zraka. 

Na središnjem dijelu parka nekoliko je godina kasnije postavljen Glazbeni paviljon. Radi se o još jednom poklonu, također cijenjenog Židova, Eduarda Pristera

Zrinjevac je nezaobilazni dio povijesne gradske turističke ponude i jedan od simbola grada Zagreba, ali i jedna od najpopularnijih lokacija za druženje. Dodatnu dozu šarma daje mu aleja platana koja ovaj park čini odličnim mjestom za opuštanje i duge razgovore.

Osim izložbe, za glazbeni ugođaj bit će zaduženi Zagreb Klezmer Trio, a za kraj će vas uz nostalgične note rasplesati DJ Johnny. Osim toga, moći ćete naučiti plesati Quadrillu ili se družiti s Gornjogradskim coprnicama. Zato – svi na Zrinjevac!

PROGRAM (14.6.)
17.00 - 21.00 izložba „Zrinjevac, tak imam te rad“
17.30 - 19.00 koncert Zagreb Klezmer Trio (Bruno Philipp, Mario Igrec i Dinko Stipaničev)
19.00 - 20.00 Zagreb pleše (naučite korake Quadrille plesa - L'Ete uz Tihomira Kološića, plesnog
pedagoga i koreografa)
18.00 – 21.00 upoznajte Gornjogradske coprnice
20.00 – 21.00 Disco Dance by DJ Johnny