PANDEMIJA UTJECALA NA PRODAJU SVEČANIH HALJINA

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(6) }

Zbog pandemije koronavirusa otkazivane su svadbe, mature, krizme te brojne druge svečanosti. Novonastala situacija značajno je utjecala i na prodaju odjeće modnih salona, a jedan od njih je i modni salon G Blue, dizajnerice Gabrijele Kanižaj.

Gabrijela Kanižaj

Period u kojem je salon bio zatvoren, Gabrijela je odlučila provesti radno i kreirati nove haljine. Osim što se bavi dizajniranjem, Gabrijela je istovremeno i krojačica, šivačica, stilistica te je do sada kreirala vlastitu kolekciju svečanih haljina i vjenčanica. Proces kreiranja haljina zahtijeva puno vremena, a najbitniji je odabir pravog materijala od kojeg sve počinje.

„Stavim materijal na lutku i po tome kreiram model i to ne mora biti uvijek isto ono što prvobitno zamislim, jer uvijek nastaju nove ideje tijekom kreiranja, tijekom rada, šivanja“, ističe Gabrijela.

Popuštanjem mjera povezanih s koronavirusom, Gabrijela je ponovno otvorila svoj salon. Brojne svečanosti ipak će se održati, stoga su mnoge djevojke u potrazi za haljinama. Ipak, za dolazak u salon i isprobavanje odjeće sada vrijede nova pravila. Broj klijentica je ograničen, a obavezno je najaviti dolazak i dezinficirati ruke prilikom ulaska. Iako je pandemija već uzrokovala značajnu štetu prodaji u salonima te Gabrijela smatra da će nastali gubitak teško nadoknaditi, optimizam vraćaju brojne klijentice koje svakodnevno zovu i najavljuju svoj dolazak. Više o svemu pogledajte u prilogu!

Videonovinarka: Mihaela Orehovec


©2019 Televizija Student