#OSTANITEDOMA, ALI DOSADI RECITE ZBOGOM!

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(2740) }

Uz hashtag #ostanidoma preko društvenih platformi šalje se poruka svim građanima da ostanu u toplini svojih domova kako bi se poštivale mjere opreza u vrijeme pandemije koronavirusa. Da nam minute, sati i dani provedeni u prostorijama naših domova prolaze brže i zanimljivije,, Hrvatski audiovizualni centar i Hrvatska radio televizija ponudili su neka rješenja. Produkcijske i distribucijske kuće javnosti su omogućile lepezu potpuno besplatnih filmova, a popis stranica na kojima možete naći iste dostupan je ovdje.

Također, multimedisjka usluga Hrvatske radiotelevizije HRTi nudi pregršt inovativnih i tradicionalnih kulinarskih ideja. U „Jelovnicima izgubljenog vremena“, „Gastro Despotu“, „Slatkoj kuhinji“ i „Školi kuhanja“ moguće je pronaći po nešto za svakog gurmana, a zasigurno su se mnogi u izolacijskim danima iskušali u svojim kulinarskim vještinama.

nstagram i Youtube preplavljeni su objavama i vlogovima punih savjeta kako liječiti dosadu u izolaciji. Sports Interactive popularnu igricu Fotball manager 2020. odlučio je svojim korisnicima pružiti potpuno besplatno od 18. ožujka do 1. travnja u 16 sati. Uz to, u igri je moguće besplatno oglašavati dobrotvorne organizacije u različitim zemljama koje pomažu ljudima u borbi s koronavirusom. Svjetska nogometna asocijacija FIFA radi koronavirusa bila je prisiljena odgoditi mnoge utakmice, ali to ih nije spriječilo da na svojoj službenoj stranici sve zaljubljenike u sport počaste snimkama legendarnih utakmica. Na Instagramu se ljudi zabavljaju raznim sadržajima, uz hashtag #challengeaccepted objavljuju se slike iz djetinjstva kako bi se prisjetili nekih vedrijih dana. Također, #toiletpaperchallenge bio je izazov upućen nogometašima diljem svijeta u kojem se umjesto nogometnom loptom moralo tehnicirati wc papirom.

Kada je riječ o umjetnosti, povodom svjetskog dana voda (22. ožujka) u Galeriji Modulor u Zagrebu postavljena je 8. po redu tradicionalna, ali ove godine i virtualna izložba članova Sekcije za fotografiju ULUPUH-a u suorganizaciji s RC Zagreb Medvedgrad pod nazivom “VODA 2020“.

Ostanite pozitivni, a uz sadržaje koji su kreirani samo za nas i dostupniji više nego ikad, to neće biti teško!©2019 Televizija Student