OBIŠLI SMO LJUDE KOJI SU OSTALI BEZ DOMA: “NAJGORA JE NEIZVJESNOST. NITKO NAM NIŠTA NE GOVORI.”

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(2594) }

Studentski dom Cvjetno naselje prihvatilište je za građane čije su kuće teško oštećene u potresu. Kolega Mislav Pislak razgovarao je s osobama koje su ostale bez svojih domova i trenutno žive u Cvjetnom naselju.

Građani u studentskom domu Cvjetno naselje

Situacija je neizvjesna, građani ne znaju kada će se morati iseliti iz studentskih soba ni gdje će boraviti nakon toga. Neki od njih predali su zahtjev za dodjelu gradskih stanova, a prednost na natječaju imaju osobe s invaliditetom, obitelji s malom djecom i osobe koje žive najmanje deset godina u Zagrebu. Vesna i Tomislav jedni su od trenutnih korisnika studentskog doma, a njihove kuće oštećene su u toj mjeri da se više ne mogu vratiti u njih.

„Ja pretpostavljam da do devetog mjeseca ćemo morati od tud otići, kad počne studentska godina sigurno nas neće tu držati. Kud ćemo mi dalje, šta će oni s nama dalje, o tome mi ne možemo odlučivati, to ne znamo i najgora je ova neizvjesnost jer nam nitko ništa ne govori“, navodi Vesna.

Korisnici doma Vesna i Tomislav

Tomislavu u studentskom domu nedostaje obiteljske topline i volio bi, zajedno sa svojom obitelji što prije preseliti, ali još ne zna ni gdje ni kako. Vesna ističe da je među svim stanarima prisutan strah, jer svi čekaju kada će biti primorani iseliti, a govora o obnovi i mogućim rješenjima još uvijek nema. S obzirom na trenutnu situaciju i to da se svi nalaze u istom problemu, među građanima u domu vladaju solidarnost i zajedništvo.

„Pritrčimo jedan drugome za bilo šta, bilo kome šta treba, svi smo tu. Ovo je sada jedna situacija kad zapravo vidite da je čovjek čovjeku potreban“, ističe Vesna.©2019 Televizija Student