Urednici i suradnici

Iza projekta TV Student stoje glavni urednik Kristian Došen i voditeljica projekta Tena Perišin. Dugogodišnji glavni urednik Televizije Student bio je Igor Mirković.

Tena Perišintena, dugogodišnja je novinarka HRT-a i nastavnica na Studiju novinarstva pri Fakultetu političkih znanosti. Kao izvanredna profesorica, nositeljica je šest televizijskih kolegija. U televizijskom novinarstvu okušala se u različitim formama te je radila i kao reporter, urednica i autorica dokumentarnih emisija. Za svoj rad Perišin je osvojila i mnoštvo nagrada, među kojima je i nagrade „Zlatno pero“, “Marija Jurić Zagorka”, “Velebitsku degeniju”.
Zaslužna je za pokretanja praktične nastave na smjeru Televizija i osnivanje TV studija 2002. godine, te pokretanje projekta TV Student, neprofitnog medija koji je s emitiranjem započeo 2012. godine.

Kristian Došen magistrirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Još za vrijeme studija, sudjeluje u osnivanju i početku emitiranja Televizije Student, gdje je napravio svoje prve korake u televizijskom novinarstvu. Potom počinje raditi na javnom servisu, HRT-u kao novinar, voditelj i urednik za niz informativnih emisija (Studio 4, Dnevnik, Hrvatska uživo, Regionalni dnevnik, Vijesti na Četvrtom, Govornica). Karijeru je nastavio na još jednoj nacionalnoj televiziji, Novoj TV, kao reporter u poznatom istraživačkom magazinu Provjereno, gdje objavljuje desetke reportaža vezanih za politiku, korupciju, transparentnost i društvenu nepravdu. Trenutačno je glavni urednik Televizije Student i suradnik portala Telegram. 2019. dobio je nagradu “Hrvoje Mateljić” za najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane u elektroničkim medijima.

IgorMirkovic

Igor Mirković poznati je televizijski i filmski autor. Nakon što je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti, Mirković se posvetio novinarstvu. Radio kao reporter, urednik i voditelj Dnevnika HRT-a. Nakon 2000. sve više okreće se filmu. 2001. godine snimio je svoj prvi film, dugometražni dokumentarni film „Novo, novo vrijeme“. 2003. nastaje dokumentarac „Sretno dijete“ koji je napravio u suradnji s Rajkom Grlićem. Njegovo zadnje filmsko ostvarenje, „Noćni brodovi“, datira iz 2012.god., a ono je ujedno i Mirkovićev prvi dugometražni film. Igor Mirković angažiran je na Studiju novinarstva kao nastavnik, a od 2012. i kao glavni urednik Televizije Student.

©2019 Televizija Student