„NOVINARSTVO U JAVNOM INTERESU-RADNA BILJEŽNICA ZA NOVINARE I UREDNIKE ELEKTRONIČKIH MEDIJA“

array(1) { [0]=> int(2249) }

Novoobjavljeni priručnik “Novinarstvo u javnom interesu-Radna bilježnica za novinare i urednike elektroničkih medija“ rezultat je edukacija koje provodi Agencija za elektroničke medije. Naime, uz redovne aktivnosti, AEM educira nakladnike na koje se načine i s kojim temama mogu prijaviti na Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti. Fond svoja sredstva osigurava Zakonom o Hrvatskoj radioteleviziji te mu je pruženo 3% prihoda od RTV pristojbe.

Ciklus edukacija na temu “Novinarstvo u javnom interesu” održan je u organizaciji stručnog tima Panda komunikacija u suradnji s renomiranim vanjskim stručnjacima te je održan u Splitu, Osijeku, Rijeci i Zagrebu. Priručnik koji je proizašao iz edukacija, između ostalog, sadrži analizu dobrih i loših televizijskih i radijskih praksi s preporukama, sinopsise televizijskih i radijskih emisija te praktične savjete za izvještavanje u javnom interesu.

Također, AEM-u je cilj novinare i urednike dodatno educirati o njihovim obvezama i pravima pri izvještavanju u javnom interesu. Tako je na radionicama posebna pažnja bila posvećena aspektima novinarskog rada koji značajno utječu na zadanu temu, poput relevantnih zakona i javnih politika, suzbijanja diskriminacije i govora mržnje u medijima, mapiranja relevantnih tema i aktera te pisanja sinopsisa informativnih emisija.

Priručnik možete preuzeti ovdje.


Više o


©2019 Televizija Student