NOVA EPIZODA ALTER EGA

Stara grčka poslovica kaže da društvo raste kada stariji sade drva u čijoj sjeni nikada neće sjediti. No, ponekad su ljepota i plodovi običnog vrta sami
po sebi dovoljna nagrada. Supružnici Andreja i Željko jedni su od brojnih korisnika javnog vrta u Stenjevcu, jednom od dvanaest u Gradu Zagrebu.
Dozvolu za korištenje javnog vrta može dobiti svatko, uz dva uvjeta – ekološki uzgoj i redovitu brigu o dodijeljenoj parceli. Patka, guska, dva konja, čelična deva ili kišobran na četiri kotača. Razna su bila imena kojima se kroz povijest nazivao Citroen model 2cv. No njegova popularnost nadživjela je sve nadimke, osim onog najstarijeg – Spaček. Svjetski skup ljubitelja Spačeka održava se svake dvije godine, uvijek u nekoj drugoj zemlji. Pa je tako i Samobor došao na red – Tamo je 2019. održan 23. Svjetski susret Spačeka. Na jednom mjestu posjetitelji su mogli vidjeti preko tri tisuće primjeraka ovog legendarnog automobila, u svim njegovim bojama i oblicima. Za kraj, priča o vječitom čuđenju – ormaru za odjeću. Ako, kad god ga otvorite, uvijek zaključite da u njemu nema baš ništa zanimljivo za odjenuti, imamo prijedlog – konac, igla, ili šivača mašina, strpljenje i malo mašte. To je sve što vam je potrebno kako biste počeli šivati. I vjerojatno više nikada nećete moći reći kako nemate ništa za odjenuti. Dvadesetjednogodišnja Mihaela iz Bregane pokazuje nam kako.

Novu epizodu Alter Ega možete pogledati u nastavku!

https://vimeo.com/423717474