NOVA DIGITALNA ASISTENTICA: RADOJKA NUDI ODGOVORE NA ŠALJIVA PITANJA

array(3) { [0]=> int(2736) [1]=> int(62) [2]=> int(2249) }

Javnosti je prošli tjedan predstavljen Andrija, prvi digitalni asistent Ministarstva zdravstva koji pomaže ljudima prepoznati simptome zaraze koronavirusom na sebi i drugima. Njegova konkurencija je Radojka, novi digitalni asistent Ministarstva za istraživanje ruda i gubljenja vremena koji nudi nešto drukčiju pomoć u borbi protiv koronavirusa, prenosi Global.

Za razliku od Andrije, Radojka nudi nešto šaljivije odgovore na manje ozbiljna pitanja kao što su radno vrijeme trgovina, dostupnost WC papira, a ponuđeni su i savjeti za siguran seks. Kreatori stranice su za sada nepoznati, a digitalna asistentica korisnicima je dostupna od ponedjeljka do petka u terminu od 8 do 16 sati, s pauzom od 11 do 13.

Da bi građani dobili odgovore na pojedina pitanja u mali kvadratić trebaju unijeti broj pitanja na koje žele dobiti odgovor. Ponuđene informacije su zanimljive, a neki su odgovori potkrijepljeni i grafičkim prikazom. Radojkina pomoć može se zatražiti na web adresi radojka.online.

Foto: Screenshot

Upit o novoj digitalnoj asistentici poslan je i Vladi, no službeno očitovanje još nije stiglo. Ovo su neka od pitanja na koje je moguće dobiti odgovor.

  1. Koliko će ovo još trajati? – Sljedeća dva tjedna su kritična, nakon toga ćemo razmišljati o popuštanju mjera.
  2. Kada rade dućani? – Većina dućana radi od 08 do 17 sati.
  3. Ima li WC papira u dućanima? – Ima, ali to ne znači da trebate kupiti 100 pakiranja.
  4. Kad je najbolje vrijeme za otići u dućan ili poštu? – Najbolje je otići oko 12. Naime, točno u to vrijeme većina penzionera mora ručati. Najgore je otići u 08 ili 09 sati.
  5. Kad je najbolje vrijeme za otići u šetnju? – Po noći, tada ima najmanje ljudi.
  6. Jesam li nešto zaboravio/la, Radojka? – Očitati struju? – Platiti račune? – Izvaditi meso za sutra?


©2019 Televizija Student