MAGAZIN TELEVIZIJE STUDENT “CROATIA WORKS” OSVOJIO SREBRO NA FESTIVALU U NEW YORKU

array(5) { [0]=> int(2735) [1]=> int(2734) [2]=> int(62) [3]=> int(2739) [4]=> int(6) }

New York, svibanj 2020 – 41. Telly Awards, prestižni američki festival za televizijski i video sadržaj proglasio je ovogodišnje pobjednike, među kojima je i magazin “Croatia Works” koji je osvojio srebro u “non-broadcast” kategoriji. Magazin su proizveli studenti Televizijskog novinarstva i Televizije Student Karmen Levar, Ivona Malbašić, Mia Buljan, Andrej Soldo, Kristina Jozić, Iva Marušić, Klara Berdais, Andrea Guša, Ana Brenčić, Ivana Turkalj, Ivana Abramović i Petar Klešcić. Radionici su mentorirali dr.sc. Tena Perišin, profesorice Debora Wenger i Iveta Imre Sveučilišta u Mississippiju, te članovi TVS ekipe Petra Kovačević, Renata Šimić i Dejan Oblak.

TELLY AWARDS

„Telly Awards“ već 41 godinu prikazuju najbolja televizijska i video djela za sve ekrane. Natječaj spaja pet kontinenata, niz država i preko 12,000 prijava.

Telly Awards – Our Story

Dobitnici „Telly Awards“ predstavljaju rad nekih od najcjenjenijih reklamnih agencija, televizijskih stanica, proizvodnih kompanija i izdavača iz cijelog svijeta. Ovogodišnji pobjednici obuhvaćaju direktore, urednike, animatore, producente, širok raspon industrija, tvrtki i regija, uključujući prepoznatljiva imena kao što su BBC, CNN, HBO Latin America i Al Jazeera. Sudionike ocjenjuje „The Telly Awards Judging Council“- industrijsko tijelo od preko 200 vodećih stručnjaka, uključujući reklamne agencije, producentske kompanije i velike televizijske mreže. Sve ovogodišnje pobjednike možete potražiti ovdje.

CROATIA WORKS

“Croatia Works” polusatna je emisija u kojoj se istražuju izazovi i mogućnosti s kojima se Hrvatska suočava po pitanju uvjeta rada u zemlji, odlaska mladih, kretanja radne snage unutar regije,  te zapošljavanja stranaca. Emisija je nastala u prosincu 2019. godine kao produkt dvotjedne radionice “Disrupt the News” koja je održana na Televiziji Student, kao suradnja Fakulteta političkih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Mississippiju i Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.

Radionicu inovativnog načina izvještavanja vodile su profesorice Debora Wenger i Iveta Imre sa Sveučilišta u Mississippiju koje su studente upoznale sa najnovijim trendovima u novinarstvu. Studenti su pri izvještavanju koristili inovativne novinarske prakse i multimedijalni sadržaj stvoren pomoću novih tehnologija, odnosno vještine koje su stekli kroz dva tjedna radionice. Radionica je također okupila studente i mlade novinare iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Kosova i Sjeverne Makedonije, te je jedna od voditeljica emisije bila Selena Kosorić iz Srbije.

Magazin “Croatia Works” možete pogledati u nastavku, a sve informacije u vezi radionice i sudionika možete pronaći na web stranici Zagreb News Lab koja je također nastala kroz dva tjedna radionice.©2019 Televizija Student