KOZMETIČARKA ANJA: ODBILA SAM RADITI NA CRNO

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(2594) }

Zbog pandemije koronavirusa svoja su vrata bili prisiljeni zatvoriti svi frizerski i kozmetički saloni. Anja Domijan vlasnica je kozmetičkog studija koji posluje manje od godinu dana, a objekt je zatvorila dan prije službene odluke kriznog stožera. Država je tada obećala isplatiti plaće svim radnicima koji su zbog novonastale situacije morali zatvorili objekte. Za pomoć države bilo je potrebno ispuniti online prijavnicu i predati sve potrebne podatke o firmi. Anja ističe da bi bez uplaćene državne pomoći vjerojatno morala zauvijek zatvoriti svoj studio jer ušteđevine nema, ali su joj osim države u pomoć priskočili i bližnji.

Anja Domijan

U susret joj je izašao i stanodavac, pa tako neće morati platiti stanarinu za svibanj ako tada još ne počne s radom. Prostor koji iznajmljuje za studio u suvlasništvu je deset ulaza koji su se također međusobno dogovorili. Najam za prostor tako ne mora plaćati sve dok ponovno ne otvori svoj studio. Anja priznaje da su neke klijentice tražile usluge, bez obzira na to što je službeno zatvorena.

„Bilo je upita za rad na crno koji su odbijeni jer sam odlučila jednostavno, mislim nemam što odlučivati, takva je situacija, nisu nas bez veze sve zatvorili, moramo ostati doma kako bi se ovo sve riješilo“, ističe Anja.

Osim poslovnih, Anji je virus poremetio i privatne planove, ali trenutno joj je posao ipak na prvom mjestu. Prema novim odlukama, s radom bi trebala početi 4.5. Salon je spreman, a Anja je već počela primati narudžbe.

Mihaela Dragičević: Zatvaranje kozmetičkog salona


©2019 Televizija Student