KAKO SI? – PLATFORMA ZA PRUŽANJE SAVJETA

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(6) }

Trenutačna situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa stresna je za svakog, ali svaka osoba na stres reagira drugačije. Neki se posvete novi hobijima, neki čitaju knjige i gledaju serije, a neki potraže savjete na online platformi „Kako si?“ Online platforma je pokrenulo 18 studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu u sklopu kolegija Psihički poremećaji pod vodstvom profesorice Nataše Jokić Begić.

Osim što odgovaraju na pojedinačne upite njihov cilj je širenje optimizma. Platforma je namijenjena ljudima svih dobi kojima je potrebna određena pomoć. Upiti koji im pristižu su različiti. Neki se bore s manjkom produktivnosti, neki imaju probleme s komunikacijom u obitelji, a neki su nemirni. Na svaki upit studenti najprije odgovaraju kratko, a nakon dubljeg upoznavanja s problemom i promišljanja šalju i opširniji odgovor.

Logo platforme su ruke i upitnik. Ruke predstavljaju zagrljaj, ljubav i topli, a upitnik se odnosi na ime stranice. ‘Kako si’ je početak svakog razgovora. Osim što vode stranicu na Facebooku i Instagramu na portalu srednja.hr objavljuju podcaste. Nisu sigurni hoće li nastaviti projekt i nakon što ovo prođe želje i ambicije s njihove strane ne nedostaje.©2019 Televizija Student