KADA DOM POSTANE CALL CENTAR: RAD OD KUĆE U DOBA KORONE

array(4) { [0]=> int(62) [1]=> int(2740) [2]=> int(66) [3]=> int(2594) }

Zbog koronavirusa mnogi su ljudi ostali bez posla, a neizvjesno je i kada će se vratiti na svoja radna mjesta. U vrijeme pandemije, dom Monike Bončine postao je call centar. Ona, njezin otac i brat rade od kuće, a pritom se svi trude organizirati kako im se smjene ne bi preklapale.

Njezin brat Ivan student je ekonomije, a trenutno radi kao anketar. S obzirom na to da je većina drugih studenata izgubila posao, Ivan je zahvalan što može raditi od kuće. Monikin otac Davor vlasnik je tvrtke i trenutno također radi od doma, a to mu, kako kaže, nije teško palo.

Monikin posao uključuje video identificiranje stanovnika Njemačke. Naime, Nijemci u trgovinama kupuju mobilne kartice koje mogu početi koristiti tek nakon što razgovaraju s Monikom ili nekim od njezinih kolega koji ih identificiraju.

„Posao se obavlja online, tako da ga i sada mogu raditi od kuće dok je cijela ova situacija s koronavirusom. Za sada situacija s koronom nije utjecala pretjerano na obujam našeg posla“, ističe Monika.©2019 Televizija Student