JA BIH ZAGREB: PROFIL NA KOJEM ZAGREPČANI DIJELE SVOJE ŽELJE

array(3) { [0]=> int(2736) [1]=> int(62) [2]=> int(66) }

Na Instagram profilu Ja bih Zagreb, Zagrepčani mogu podijeliti svoje želje, ono što jedva čekaju i sve ono što im najviše nedostaje tijekom trenutne pandemije. „Za zagrebačke brije koje pozitivom zrače“, opis je ovog Instagram profila. Zagrepčani bi tako sladoled u Vinceku, slalom u pothodniku na Glavnom kolodvoru, katedralu bez skele, ali i kvar tramvaja i gužve u njemu, prenosi Global.

Foto: Screenshot

„Razmišljali smo o tome koje nam stvari sve nedostaju i shvatili koliko nam zapravo nedostaje sve što nas čini Zagrepčanima“, iznose osnivači ovog profila, koji su na ideju došli sasvim slučajno. Ističu da ideja nije inovativna jer i drugi gradovi, poput Splita, Beograda i Mostara imaju profile istog sadržaja.

„Htjeli smo ljudima dati priliku da olakšaju svoju dušu i da svi zajedno shvatimo kako ustvari tako male i na prvu beznačajne stvari čine dušu našeg Zagreba“, navode osnivači. Također smatraju da je Zagreb grad koji zaista ima dušu te da je tijekom ove karantene svim građanima barem jednom kroz glavu prošla misao o odlasku na zagrebačku špicu ili ispijanju kave u omiljenom kafiću.

Foto: Screenshot

Ovakav odaziv i podršku nisu očekivali, a profil koji je nastao prije nekoliko dana trenutno broji više od 7000 pratitelja, a njihov broj svakim danom sve više raste. Administratori stranice također ističu da se trude objavljivati najoriginalnije sadržaje koji će zainteresirati sve dobne skupine. Poruke i prijedlozi za nove objave im stižu neprekidno, a najaktivniji su ipak studenti kojima nedostaju ispiti, menza, ispijanje kave u pauzi između predavanja, javni prijevoz, izlasci i sve ostalo što čini njihovu studentsku svakodnevicu.

Glavna ideja bila je olakšati svakodnevicu mnogih Zagrepčana, koji trenutno prolaze kroz teška vremena, a ekipa iza Ja bih Zagreb profila nada se da su u tome i uspjeli.©2019 Televizija Student