Televizija Student u ljetnoj školi "Thissam2021"

Sveučilište "Aristotel" u Solunu organiziralo je višednevni program ljetne škole „Thissam 2021“ u kojem su sudjelovali novinari Televizije Student. Profesorica Tena Perišin, s asistentima Petrom Kovačević, Stellom Lechpammer i Dejanom Oblakom su bili članovi programa. Dok su se oni pripremali za prezentiranje vlastitog istraživanja i pratili ostala, demonstratorice Karmen Levar, Janja Šestak, Katja Knežević i Ivana Škaričić bilježile su svaki trenutak programa.

Televizija Student u Grčkoj

Polaznici škole su imali mogućnost slušati svakodnevna predavanja na kojima su gostovali predavači iz raznih zemalja poput Grčke, SAD- a, BiH, Hrvatske i drugih. Svako predavanje je uključivalo prezentiranje teme, a moglo se čuti o fake newsu, utjecaju fotografije, popularnoj kulturi i brojnim drugima. Ono što su sudionici istaknuli kao posebnost ove godine je zanimljivost problema medijskog prostora o kojima se pričalo.

Televizija Student u Grčkoj

Osim razgovora o medijima, organizirane su zajedničke aktivnosti za sve polaznike ljetne škole. Tako se na rasporedu mogla naći škola kuhanja i isprobati grčka tradicionalna hrana, a izletom na Olimp su se mnogi vratili u staru Grčku. Upoznavanje grada je bio neizostavan dio za sve prisutne, stoga se Solun istraživalo u svakom trenutku. Uz isplanirane aktivnosti, novinari Televizije Student su uspjeli razgledali grad i otkriti više o ljudima, kulturi i povijesti zajedničkim posjetom tržnici grada i centru grada.