4. dan: U središtu zbivanja

Danas smo imali priliku prisustvovati proslavi 40 godina Humphrey programa stipendiranja. Ovaj program omogućuje znanstveno-stručno usavršavanje u SAD-u, ali i bogato iskustvo, nova poznanstva i pokoje životne lekcije.

Konferencija se održala u hotelu Dubrovnik, što nam se svidjelo jer smo imali osjećaj kao da se nalazimo u središtu zbivanja. Pogled na glavni trg i atmosfera išli su tome u prilog.

Tema konferencije bila su promišljanja o ekonomskim i razvojnim strategijama za bolju budućnost. Isto tako, Humphrey alumni predstavili su svoje projekte poput istraživanja špijunaže, pokretanja startupa ili leaderskih sposobnosti koje su stekli i usavršili upravo pomoću ovog programa.

Dok smo mi snimali konferenciju i tražili sugovornike koji će nam reći nešto više o lažnim vijestima, naši kolege su vrijedno radili na svojim pričama. Neki su išli na teren snimati, drugi su obavljali pozive, a treći su čupali kosu jer ništa ne ide po planu. A baš bi bilo dosadno da nam sve ide od ruke. Kakav je to rad bez stresa?!

Glavna mudrost ovog dana: Nauči se besramno pregurati jer inače nema od tebe dobrog novinara. Sve za dobar kadar.